Tabăra din pridvorul satului 2016 - Baranca, Racovăț și Hilișeu-Horia

Viața parohiei Octombrie 27, 2016

 

          În perioada 19-23 iulie 2016 în cadrul proiectului „Tabăra din pridvorul satului”,  organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, prin Sectorul de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, în parohiile: „Sf. Dimitrie și Sf. Ilie” – BARANCA – com. Cristinești, „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” – RACOVĂȚ – com. Pomărla și „Sf. Voievozi Mihail și Gavriil” – HILIȘEU HORIACom. Hilișeu Horia, Protopopiat DOROHOI, jud. Botosani, peste 120 de copii și tineri ( cu vârste între  6 – 17 ani ) au participat la diferite activități de muzică/ dans (cântece/ chitară, tamburine etc./ stiluri de dans), tir cu arculsupraviețuire în natură (busolă, foc, village bound…), creație (origami, quilling, modelaj etc.), comunicare.

          Fiecare zi – din cele 5 zile de tabără – începea cu Rugăciunea de dimineață, ce avea loc într-una din bisericile localităților amintite mai sus, continua cu două sesiuni de ateliere în intervalele orare 09:00 – 13:00 / 16:00 – 20:00 și se termina cu Rugăciunea de seară.

          Atelierele taberei au fost în număr de patru şi s-au bucurat de primirea entuziastă a participanţilor, care şi-au dat silinţa să fie în comuniune cu ceilalţi, indiferent de activitatea desfășurată. Atelierul de tir cu arcul a fost şi de această dată la înălţime, fiind considerat în unanimitate cel mai distractiv şi interesant. Activităţile desfăşurate la atelierul de origami i-a bucurat mai ales pe cei mici, care au plecat acasă cu flori confecţionate din hârtie, dar şi cu alte obiecte lucrate de ei pe parcursul celor 3 ateliere. Muzica a fost atelierul la care copilaşii au învăţat cântece de drumeţie, dar şi cântări religioase pe care le-au înălţat în timpul drumeției şi, mai apoi, în timpul Liturghiei de sâmbătă, 23 iulie, când cu toţii s-au împărtăşit. Atelierul de cruciuliţe a fost, de asemenea, iubit de copiii care au avut posibilitate să îşi împletească singuri câte o cruciuliţă pe care să o poarte la gât de acum încolo.

          În seara celei de-a treia zi a taberei, a avut loc o Drumeție -  plecarea fiind din fața bisericii Baranca până în poiana cantonului din același sat unde a avut loc Focul de Tabără, iar în după-amiaza zilei a patra a avut loc în parohia Hilișeu Horia:  „Vânătoarea de comori” (aceasta s-a  desfășurat pe baza unui itinerar și a unor indicii descoperite pe parcurs de participanți, culminând cu descoperirea comorii).

          Sâmbătă 23 iulie, beneficiarii taberei, au participat la Sfânta Liturghie în cadrul căreia s-au Împărtășit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos. În continuarea slujbei, au avut loc Festivitatea De Premiere a copiilor, vizionarea filmulețului taberei și concluziile.

           Înainte de a pleca la casele lor, toți copiii  și-au luat rămas bun de la cei 8 moderatori – voluntari ai taberei, coordonați de directorul de tabără  Marian Rugină.

           Pr. Aroșoaie  Alin – Constantin ( Parohia Baranca ), Pr. Budacă Teodor Cătălin ( Parohia Racovăt ) și  Pr. Țigănescu Mihai-Silviu ( Parohia Hilișeu Horia ) – gazdele acestei tabere – mulțumesc părintelui Constantin Muha - Director al Seminarului Teologic „Sf. Ioan Iacob” – Dorohoi și tuturor celor care s-au implicat și au ajutat în susținerea și ducerea la bun sfârșit a acestui minunat proiect: „Tabăra din pridvorul satului”.